uitgebreid schaakprogramma Denksportdag 23 sept (en 30 sept 2017

Op de denksportdag van 23 sept is er volop schaken opgenomen in het programma. Om 12 uur starten meer onderdelen tegelijk. Simultaan met Tea Lanchava

Tea Lanchava
Tea Lanchava

Traditioneel neemt een topspeelster het op tegen meer deelnemers tegelijk. Om 12.00 u start Tea Lanchava tegen 10 deelnemers. Is één van de partijen klaar dan is er weer plaats voor een volgende deelnemer. Het beste kunt u een plek reserveren! De eerste 10 plaatsen zijn gereserveerd door Stichting Kruimeltje en Nationaalfonds gehandicapte kind (Stinafo).

 


Levend schaken en simultaan bij Square4Chess met Jozias Hillenkamp en Rosa Ratsma
Square4chess
Square4Chess wordt gespeeld met een klein schaakbordje (4 bij 4 velden ipv de gebruikelijke 8 bij 8). Dit spel wordt gespeeld met schaakstukken en opdrachten. Het spel is uitstekend geschikt om jonge kinderen schaken te leren maar ook volwassenen kunnen hun hart ophalen met de opdrachten. Wat Square4Chess zo bijzonder maakt is dat deze variant niet alleen geschikt is om kinderen te leren schaken maar dat je ook “leert te leren!”. Zie ook http://www.schaakbond.nl/nieuws/unieke-leermethode-voor-jonge-kinderen
De bedenker van Square4Chess zal met kinderen die mee willen doen, het spel op een levensgroot bord spelen. En Rosa Ratsma, een Nederlandse topspeelster geeft simultaantjes met dit spel.
Schaakclub Erasmus
Natuurlijk is schaakclub Erasmus weer aanwezig met een aantal leden.  Daag ze uit! Je kan tegen ze spelen maar ze hebben ook allerlei puzzels en demonstraties (bijvoorbeeld snelschaken) in petto.
XXL-borden.
Supergrote borden en supergrote schaakstukken staan opgesteld. Je kan daar een mooie grote partij op spelen als je wil

Een gedachte over “uitgebreid schaakprogramma Denksportdag 23 sept (en 30 sept 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *