Tea Lanchava scoort in café Walenburg

User comments
Tea Lanchava in café Walenburg

2e Paasdag was café Walenburg in Rotterdam-Noord het decor van hevig schaakgewoel. Een leuke mix van een toernooi, een simultaan en een maaltijd. Een formule die erg gewaardeerd werd door de deelnemers en een groot aantal belangstellende klanten. Vooral het optreden van de simultaangeefster Tea Lanchava,  de bekende vrouwelijke grootmeester van Georgische afkomst maakte indruk. Nadat de manlijke schakers elkaar onderling in een toernooi hadden bestreden, kwam Lanchava langs de borden. Geconcentreerd werkte zij in ruim een uur spelen naar een 13-0 score toe tegen louter manlijke tegenstanders.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat vooral het vrouwelijke publiek luid en instemmend voor Tea applaudisseerde.
Ook toernooiwinnaar Mark Jolly – 100% in het toernooi!- moest er aan geloven. Naar verluid bromde één van de deelnemers die naar de ruïnes aan zat te kijken van zijn partij tegen Tea: “ik dacht dat er een vrouw langs zou komen, maar …. het was een beest!”
De boodschap dat “de deelnemers graag op herhaling willen voor een bloedige revanche” is al naar eigenaar Vincent Bek uitgesproken.

User comments
Topkok Arjen, topschaakster Tea Lanchava, Guinness holder Adri Helfrich en de Guinness tapper en eigenaar Vincent Bek na afloop voor café Walenburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *